Un tanar risca sa moara, fiindca spitalul nu are bani pentru medicamente


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 14:10
Data publicarii: Sambata 09 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Suferinta este de doua ori mai mare, pentru sute de pacienti internati in spitale din toata tara, care se roaga ca medicii sa aiba bani pentru a-i putea ingriji.


Exista bolnavi care numara banut cu banut, intrebandu-se daca o sa le ajunga sa-si poata plati singuri pansamente, antibiotice sau calmante. Este si cazul unui tanar de 25 de ani, care se zbate intre viata si moarte in spitalul judetean din Arad. Paralizat in urma unui accident de munca in padure, a tot asteptat niste pastile vitale.

Tanarului trebuie sa i se amputeze un picior, dar inainte de operatie, are nevoie antibiotice care costa 1.200 de lei. In famacia spitalului batea vantul, iar familia nu are bani sa i le cumpere, asa ca parea condamnat.

Si nu este singurul aflat in aceasta situatie.

Conducerea Spitalului Judetean din Arad incearca sa faca rost de medicamente, insa datoriile unitatii catre furnizori ajung la 3 milioane de euro, plus cele pentru alte servicii.

Dupa ce s-a facut o cerere urgenta, s-au putut gasi o parte dintre antibioticele de care are nevoie tanarul. Medicii spera sa primeasca zilele urmatoare si restul tratamentului pentru pacientul lor, astfel incat sa-l poata baga in sala de operatie inainte sa fie prea tarziu.

Ca la noi, la nimeni! La asigurarile de sanatate plateste 1, beneficiaza 3!
Attila Cseke: Nu se pune problema disponibilizarilor in sanatate!
VIDEO PROTVPLUS.RO