Neputinta si disperare in Cernavoda. Centrul orasului, sub ape

Ultima actualizare: 30-10-2012 20:06

Locuitorii din Cernavoda isi privesc orasul cu deznadejde. Pompele nu reusesc sa traga toata apa, mai ales ca a plouat din nou, iar inflitratiile pe sub digul canalului Dunare - Marea Neagra continua.

 

Peste Cernavoda pare ca s-a revarsat canalul Dunare-Marea Neagra. Strazile sunt pline de apa, traficul paralizat, canalele par arteziene, iar localnicii telefoneaza disperati dupa ajutor.

Doar cu barca se mai poate merge pe una dintre arterele din centrul Cernavodei, unde strada, lata de aproape sapte metri, este plina cu apa de un metru si jumatate.

De vina a fost ploaia torentiala care a transformat masinile parcate in centru, in submarine. Au cazut peste 65 de litri pe metru patrat, iar toata apa din oras s-a scurs in centrul localitatii, cea mai joasa zona din Cernavoda.

Multi dintre localnici au fost de doua ori inundati. Odata vineri seara, iar dupa ce au scos apa din case, ploaia de sambata le-a adus un nou val de necazuri.

Pentru oamenii de afaceri, pagubele sunt enorme. Un magazin de mobila a fost inundat cu aproape un metru.

Tinerii au fost singurii care au facut haz de necaz. S-au scaldat in uriasa piscina... naturala din centru. N-a fost un gest tocmai intelept, pentru ca apa extrem de rece le-ar putea aduce o pneumonie.

Abia duminica la pranz, daca nu mai ploua, cred pompierii ca vor reusi sa scoata apa de pe strazile din Cernavoda.

Prin emotii teribile au trecut mai multe persoane din Braila, surprinse de furtuna pe terenul de fotbal. Abia au apucat sa fuga, cand un copac urias a fost doborat de vant la doi pasi de ele.

Citeste și...
Constanta sub ape!
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO