Mieii pentru Paste se vand la marginea drumului
"Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai, iata vin in cale, se cobor la vale, pin' la Bucuresti" zeci de ciobanei, dar si mii de miei.
Ati ghicit, capitala Romaniei europene se transforma in aceste zile dinaintea Pastelui intr-un urias staul. Turmele au luat la pas soseaua de centura a orasului si si-au stabilit cartierul general in zona Berceni. Asta si pentru ca autoritatile si-au pastrat prostul obicei de a nu stabili un loc civilizat, in care animalele sa fie gazduite si, apoi, sacrificate.
Negocierea incepe de la 17 lei pe kilogram. Problema este, insa, alta. Ciobanii au descoperit ca acesta este al doilea an la rand cand in oras nu exista un centru autorizat de sacrificare. Singura lor scapare este sa isi vanda animalele firmelor care exporta in Uniunea Europeana si sa ia doar 10 lei pe kilogram.
Turmele care vin an de an la Bucuresti sunt din Teleorman, Olt, Dolj si Ialomita. Numai dintr-un judet apar cate zece, cu cel putin 500 de oi fiecare.