Medici: Teo Trandafir se simte bine. Starea de sanatate s-a imbunatatit

Ultima actualizare: 04-10-2012 05:14
teo trandafir

Starea de sanatate a lui Teo Trandafir s-a imbunatatit simtitor in utimele cateva zile, echipa de medici reusind sa stabilizeze si sa readuca la normal majoritatea functiilor organelor afectate. Intr-o saptamana ar putea iesi de la terapie intensiva.

Adjunctul departamentului de chirurgie, profesorul Michael Gnant, explica intr-un comunicat de ce echipa medicala a optat pentru tratament si nu pentru o interventie chirurgicala: "Am incercat sa evitam o procedura chirurgicala invaziva intrucat tratamentul folosit este cea mai moderna terapie in cazurile de pancreatita acuta si putem spune, cu prudenta totusi, ca aceasta strategie pare sa fie un succes", afirma Gnant.

Cele mai recente rezultate ale analizelor computer tomograf, obtinute marti, arata o anumita imbunatatire a structurii pancreasului, iar parametrii infectiei si presiunea intra-abdominala sunt intr-o usoara scadere.

"Daca situatia continua sa se imbunatateasca, Teo Trandafir ar putea fi transferata de la sectia de terapie intensiva intr-o saptamana", afirma si directorul medical al AKH, profesorul Reinhard Krepler.

Teo Trandafir a fost transferata saptamana trecuta la clinica din Viena de la spitalul Elias din Capitala.

Aceasta a fost internata pe data de 6 ianuarie la Sectia de Gastroenterologie din Spitalul Elias cu tulburari digestive, greata, varsaturi, frisoane. Deputatul PDL a fost supus mai multor analize.

Surse medicale au declarat atunci, pentru Stirile ProTV, ca Teo Trandafir sufera de pancreatita acuta si ca starea sa necesita o interventie chirurgicala. Aceleasi surse spun, insa, ca pacienta nu a fost de acord sa fie operata.

Medicii sustin ca in astfel de cazuri pacientul intra in "conservare medicala", pentru a fi stabilizat la nivel gastric. Se trece pe regim, repaos digestiv si tratament specific, iar daca nu raspunde la tratament se recomanda interventia chirurgicala.

Pancreatita poate aparea din cauza unei afectiuni cronice a cailor biliare care se acutizeaza sau dupa consumul de grasimi emulsionate (maioneza, frisca, etc.).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO