Mare atentie de la cine inchiriezi! Tot mai multi pagubiti

16-08-2010 00:00

Criza de pe piata imobiliara le-a dat idei escrocilor. Cu preturi bomba, multi reusesc sa inchirieze case pe care nu le au.
Clientii se grabesc sa dea cateva sute de euro, ca sa nu piarda oferta.

Isi dau seama prea tarziu c-au primit chei ce nu se potrivesc, iar asa zisul proprietar a disparut.

Politistii ii sfatuiesc pe toti cei care cauta un apartament sa nu plateasca nimic fara un contract legal.

Dana Dobre a vrut sa inchirieze doua camere in zona Vitan. Cand o tanara i-a aratat un apartament pe care a cerut 150 de euro pe luna, a dat imediat banii, fara sa mai verifice nimic.
 

"Ne-a spus ca trebuie sa platim chiria pe o luna, i-am dat banii, ea ne-a dat niste chei, nu mi-am dat seama ca ar fi vorba de niste chei false, nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva", a povestit pagubita.

Administratorul blocului unde se afla apartamentul cu pricina spune ca nu este prima data cand se trezeste cu chiriasi pacaliti.

Politistii spun ca in acest caz, persoana care a depus plangerea isi va recupera banii.

"Ca peste tot in Romania, practicile neortodoxe ale excrocilor se manifesta si in domeniul imobiliar, pasul numarul 1 este incheierea unui contract cu agentul imobiliar pentru a te asigura de calitatea si existenta serviciilor", a declarat Dan Negulescu, presedinte Asociatia Profesionala a Agentiilor Imobiliare.

Agentii imobiliari avertizeaza ca s-au inmultit cei care incearca sa vanda ori sa inchirieze locuinte fara acte valabile. Ii sfatuiesc pe clienti sa-l verifice pe proprietar si sa incerce totusi cheile in usa.
 

Tags: furturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO