Mama tanarului mort in urma unei supradoze isi cauta dreptatea in justitie

08-08-2010 00:00

"Eu am sa ma lupt, nu mai am nimic de pierdut". Cu furie in glas si lacrimi in ochi, mama tanarului din Bucuresti care a murit sambata de supradoza vrea sa se ia la tranta cu sistemul.

Femeia are convingerea ca doctorii au refuzat sa-l interneze la dezintoxicare, desi baiatul ei se afla in stare foarte grava. Medicii de la Spitalul Obreja considera insa ca au facut tot ce le permite legea ca sa il ajute.

''Eu am sa ma lupt. Nu mai am nimic de pierdut, indiferent care ar fi rezultatul vietii mele. Dar ma lupt. Copilul nu mai pot sa mi-l aduc inapoi, as vrea sa salvez alti copii...", a spus mama tanarului.

Rudele lui Andrei sustin ca el ar fi incercat sa se indrepte.

"El chiar a avut un moment in care a vrut sa se lase, sa-si mai acorde el o sansa. Si am zis bine, hai, ce sa facem, te duc si te internez. Mai stai o saptamana. Le-am spus: "Domne, uite, vrea sa se interneze." Nu! Sub nicio forma nu ne-a bagat nimeni in seama"
, spune Tatiana Petrescu, sora victimei.

Doctorii care cunosc acest caz sunt de cu totul alta parere.

"Asta venea la spitalul nostru, ca venea de urgenta. Ca facea scandal, ca dadea cu picioarele in masini si ca il aducea familia, nu ca dorea el sa scape de drog", a declarat Dr. Rodica Nastase, purtator de cuvant al Spitalului Obregia.

Tanarul a fost internat initial in luna iulie. A stat zece zile la dezintoxicare.

"Lui nu i s-a dat nimic, i s-a zis "Pleaca!", ca si cum ar fi un gunoi al societatii", povesteste Francisca Petrescu, mama victimei.

O contrazice purtatorul de cuvant al Spitalului Obregia: "A iesit de acolo ca toti pacientii, cu bilet de externare si cu recomandari medicale".

Nu-i asa, spune sora victimei, care sustine ca "nu a primit de la doctor dupa externare nicio reteta cu niciun medicament".

"Ar trebui ca dupa aceasta etapa sa urmeze etapa de comunitate terapeutica. Insa acolo se face o dezintoxicare fortata. Fortata in sensul ca fara medicamente. Nu ca la noi, unde ii ajutam cu medicamente sa treaca peste episod. Unii vor, altii nu vor. Cei care nu vor, pleaca. Nu sunt tinuti cu forta", a explicat Dr. Rodica Nastase purtator de cuvant al Spitalului Obregia.

Cei din familie considera ca legislatia este prost gandita si ca in mod normal autoritatile nu ar trebui sa ii scape din ochi pe toxicomanii care vor sa scape de drog.

Pe de alta parte, in Romania nu au fost niciodata fonduri si paturi suficiente pentru clinicile destinate narcomanilor.

Mort in urma unei supradoze! Medicii credeau ca facuse progrese


VIDEO PROTVPLUS.RO