Mama scriitorului Al. Musina, acuzata de trafic de droguri la 75 de ani

Dată publicare: 12-10-2010 00:00
Dată actualizare: 07-06-2012 10:54


O femeie de 75 de ani a fost acuzata de procurorii DIIICOT de cultivare de droguri. Politia localitatii a zarit in gradina ei cateva fire de canepa si i-a deschis dosar.

Doamna Viorica Musina s-a trezit cu la poarta cu doi procurori DIICOT care i-au spus ca are dosar penal pentru cultivare de droguri. Nici prin cap nu i-a trecut femeii ca ierburile care i-au adus necazul sunt cateva fire de canepa.

"Din generatie in generatie folosesc tulpina drept suport pentru lujerii de fasole", a tot explicat proprietara.

Politistii din sat au intrat la banuieli cand i-au vazut in gradina planta respectiva. Imediat pe fir au intrat si cei de la combaterea crimei organizate. S-au urmat procedurile standard, spun oamenii legii.

Femeia, in varsta de 75 de ani, nu s-a dovedit insa un traficant de droguri si nici aparatoarea vreunuia. Dupa ce oamenii legii au ars firele de canepa - 103 la numar - dosarul penal a fost inchis.

"Mama mea este traficant de droguri?" intreaba fiul batranei, profesorul universitar si scriitorul Alexandru Musina intr-o scrisoare deschisa adresata procurorului general, Laura Codruta Kovesi si ministrului administratiei si internelor.

El considera actiunea un abuz al autoritatilor. Iar scriitorul cere ca toti cei care au instrumentat dosarul sa fie trasi la raspundere, dupa serioase anchete interne. Omul este dispus sa mearga pana la CEDO.


VIDEO PROTVPLUS.RO