Lupta cu moartea! Un salvamontist, resuscitat zeci de minute de colegi


Ultimul update: Vineri 15 Iunie 2012 12:51
Data publicarii: Sambata 04 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Pasiunea care l-a facut de atatea ori sa simta ca traieste i-a luat viata unui tanar din judetul Cluj. Avea doar 23 de ani si era angajat la Salvamont.

 

Sambata dupa- amiaza, verifica impreuna cu cativa colegi un traseu din defileul Cheile Turzii. Era agatat in coarda si, in timp ce cobora, a picat in hau, sub privirile inspaimantate ale camarazilor sai. Acesti au incercat sa ii acorde primul ajutor, alaturi de colegii de la SMURD. Dupa o ora de eforturi, si-au dat insa seama ca nu mai pot face nimic pentru el.

Ilie lucra de cinci ani la Salvamont si, la 23 de ani, fusese deja in mai multe expeditii pe munte. Sambata, a mers impreuna cu colegii lui sa verifice traseul si, la un moment dat, ar fi manevrat gresit coarda si a cazut aproape 15 metri in gol, intr-o rapa. S-a lovit de stanci sub ochii ingroziti ai camazilor, care au coborat imediat dupa el. L-au luat pe o targa si l-au dus intr-o zona accesibila, unde au primit ajutor.

Colegii lui Ilie au incercat imposibilul. L-au resuscitat zeci de minute, in speranta ca exista o sansa sa il readuca in simtiri.

Ilie a terminat facultatea de Geografie si doar ce isi luase licenta. Isi dorea sa ajunga pe cei mai inalti munti. In iulie 2008, cand era inca student, a plecat intr-o expeditie cu mai multi prieteni, pe unul dintre cele mai nordice varfuri din Kazahstan, care are peste 7.000 de metri altitudine.

 

Tags: accidente,

VIDEO PROTVPLUS.RO