La un an de la explozia din Zalau, procurorii au gasit vinovatii!


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 05:22
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale

Sapte angajati ai E.ON Gaz Distributie sunt acuzati de ucidere din culpa in dosarul exploziei produse anul trecut, la un bloc din Zalau.


N-a mai ramas absolut nimic din blocul E24 zguduit de o explozie pe 14 septembrie 2007. In urma deflagratiei au pierit o fata de 14 ani si un baiat de 21, iar 19 familii au ramas fara case.

Vezi aici imagini cu blocul din Zalau zguduit de explozia din septembrie 2007!

A durat mai bine de un an de zile pana cand procurorii au venit cu un verdict. In total, sunt 19 infractiuni de care angajatii companiei distribuitoare de gaz s-ar face vinovati. Acestea merg de la ucidere din culpa pana la distrugerea din culpa a bunurilor locatarilor din blocul apropiat.

Trei dintre angajatii E.On trasi la raspundere au facut parte din conducerea centrului operational Zalau. Ceilalti patru aveau sarcina de a detecta eventuale scurgeri la retea, chiar in zona in care se afla blocul. Doi dintre acuzati, membri ai conducerii, au demisionat imediat dupa tragedie. Ceilalti, au ramas la lucru.

Societatea E.On Gaz Distributie a precizat ca asteapta rechizitoriul procurorului pentru a veni cu un punct de vedere.

Cat despre familiile ramase pe drumuri, acestea au primit ajutoare financiare imediat dupa explozie. Oamenii locuiesc acum cu chirie intr-un bloc ANL.

Un TIR incarcat cu scutece s-a rasturnat pe drumul dintre Cluj si Zalau
VIDEO PROTVPLUS.RO