La 81 de ani isi traieste batranetea dupa gratii, pentru o palma de pamant!

Ultima actualizare: 03-08-2012 09:53

Un sistem absurd continua sa trimita batrani la inchisoare pentru motive minore.

La Targu Jiu chiar directorul penitenciarului a cerut gratierea unui detinut de 81 de ani care sufera de inima, diabet si Parkinson. Omul a fost aruncat dupa gratii pentru ca a ignorat o sentinta judecatoreasca.

In asteptarea unui raspuns de la Cotroceni batranul a fost lasat acasa trei luni. Dar cum n-a primit nicio veste s-a intors din nou in celula.

Drama lui Ion Trusca a inceput in urma cu 30 de ani. Batranul - pe atunci politist in sat - cumparase de la un vecin o bucata de pamant pe care a platit 3.000 de lei. Nu au facut acte, ci au mers pe cuvant. Dupa '90 insa, vecinul a revendicat terenul si a avut castig de cauza in instanta. Disperat, batranul s-a impotrivit cand au venit executorii, iar acest lucru i-a adus pedeapsa cu inchisoarea.

Vecinii, care isi amintesc intelegerea, spun ca dreptatea e de partea batranului.

Si cei de la penitenciarul din Targu Jiu, unde este inchis batranul, nu cred ca locul lui e dupa gratii. Au inceput chiar ei demersurile de gratiere.

Daca nu va obtine gratierea, batranul va mai ramane in inchisoare aproape 6 luni. Pedeapsa i se injumatateste pentru ca are peste 60 de ani si s-a purtat exemplar in penitenciar, spun reprezentantii inchisorii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO