Judecatoare de la Curtea de Apel Iasi, arestata de DNA pentru coruptie

Ultima actualizare: 28-06-2012 06:38
Judecatorie

Buliga Georgeta, judecator la Curtea de Apel Iasi, a fost arestata de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta. Ea a cerut 8.000 de euro ca sa dea castig de cauza unui barbat care se judeca intr-un dosar de partajare a unor bunuri.

Conform DNA, Buliga Georgeta, alaturi de alte doua judecatoare, facea parte din completul investit pentru solutionarea unui dosar civil.

Acest dosar era in stadiu de recurs si viza partajarea pe cale judiciara a bunurilor apartinand Popescu Liviu, invinuit, si fostei sale sotii.

Procurorii au stabilit insa ca, in perioada februarie – martie 2010, judecatoarea Buliga a cerut si a primit de la Popescu suma de 4.000 de euro, ca sa-i "rezolve" dosarul. Ea a sustinut ca banii sunt pentru doua judecatoare din cadrul Curtii de Apel Iasi.

Procesul de partaj viza, in principal, un apartament in municipiul Iasi, un teren in judetul Iasi si doua autoturisme.

Pe de alta parte, Judecatoria Iasi si Tribunalul Iasi constatasera ca fosta sotie a lui Popescu avusese o contributie de 90% in dobandirea bunurilor comune, astfel ca ii fusesera atribuite o mare parte din acestea.

Cu toate acestea, completul din care facea parte Buliga Georgeta a modificat in tot aceste hotarari, dand castig de cauza lui Popescu Liviu.

Ulterior pronuntarii acestei decizii, judecatoarea Buliga i-a mai pretins lui Popescu inca 1.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecata.

A doua zi, ea a primit suma de 3.000 euro, pentru "ajutorul" dat in obtinerea hotararii judecatoresti, ocazie cu care procurorii anticoruptie au prins-o in flagrant..

Curtea de Apel Bucuresti a dispus astazi arestarea preventiva a inculpatei Buliga Georgeta pe o perioada de 29 de zile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO