Joc mortal! Patru copii au murit asfixiati intr-o lada de faina

Ultima actualizare: 20-03-2012 09:17

UPDATE: Caz socant intr-o familie vizitata si-n trecut de autoritatile din judetul Suceava: patru copilasi cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani s-au stins in timp ce se jucau, asfixiati in lada in care parintii tineau faina.

Capacul s-a inchis, iar incuietoarea metalica a transformat cufarul in capcana. N-a avut cine sa le sara in ajutor: mama lor, o femeie cu handicap mintal, era la cumparaturi, iar tatal viteg, un batran de 74 de ani, surdo-mut, practic nici n-a stiut ce s-a intamplat. Cum de au fost considerati acesti doi oameni capabili sa aiba grija de cei mici? O ancheta incearca sa ne raspunda.

Acum doi ani, asistenta sociala a facut o ancheta in aceasta familie. Barbatul surdo-mut era acuzat atunci de o alta fiica a femeii, o adolescente de 15 ani, ca ar fi abuzat-o. Omul a fost gasit nevinovat, fata trimisa la un centru de plasament, iar concluzia autoritatilor a fost ca el si sotia, oligofrena, isi pot ingriji ceilalti 5 copii fara nicio problema.

Seful directiei pentru protectia copilului Suceava este de aceeasi parere: angajata n-a gresit cand a spus ca pot ramane cei mici cu parintii. Specialistii au insa alta opinie.

Celor doi parinti, amandoi cu handicap de gradul doi, le-a mai ramas un singur copil. O fetita de 10 ani, care isi insotea mama la cumparaturi, in momentul tragediei.

In acest moment, toata responsabilitatea apasa pe umerii angajatei care a facut ancheta sociala in 2008 si a decis ca mama oligofrena si tatal surdo-mut pot avea grija de cinci copii. Acum, femeia este in concediu, iar cand se intoarce, conducerea de la protectia copilului Suceava si politia o vor audia. Ancheta va stabili daca a gresit cand i-a lasat pe copii acasa cu doi parinti care nu ii pot supraveghea. Este greu de spus insa in acest moment daca angajata va fi trasa la raspundere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO