ITM: Conducerea Maternitatii Giulesti risca amenzi de pana la 10.000 de lei

19-08-2010 00:00

Inspectorul sef adjunct de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti, Stefan Mares, a declarat ca amenzile care ar putea fi date conducerii Maternitatii Giulesti sunt cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei.

Stefan Mares a precizat ca aceeasi masura ar putea fi luata si in cazul asistentelor care erau pe tura si a personalului tehnic care a montat instalatia electrica.

Amenzile vor fi aplicate in functie de concluziile anchetei care va stabili cine sunt vinovatii din punct de vedere al securitatii muncii.

In cazul in care se vor constata abateri grave de la securitatea muncii, este posibil ca ITM Bucuresti sa formuleze plangeri penale.

Inspectorul sef adjunct, Stefan Mares, a mai spus ca joi au fost ridicate mai multe documente de la Maternitatea Giulesti si ca medicii si asistentele care erau pe tura de luni, precum si personalul care se ocupa de intretinerea sistemului electric al spitalului vor fi in continuare audiati.

Potrivit Mediafax, specialistii si anchetatorii au revenit joi la Maternitatea Giulesti pentru investigatii la fata locului. O autospeciala de la Primaria Sectorului 6, dotata cu scara rulanta, a fost adusa la Giulesti, pentru a se putea demonta apartatele de aer conditionate din exteriorul cladirii.

Miercuri, un specialist al unui service autorizat de aparate de aer conditionat, desemnat de Inspectoratul Teritorial de Munca sa verifice aparatele din incaperea unde a avut loc incendiul de la Maternitatea Giulesti, a explicat ca la demontarea partii interioare a aparatului de aer conditionat a existat o presiune, semn ca gazul pe baza caruia functioneaza aceste aparate, respectiv freonul, nu a fost alterat si nici nu a iesit de pe sistemul intern al aparatului. Astfel, a aratat el, nu se poate pune problema ca aparatul in sine sa fi explodat. In schimb, el a presupus ca in acest caz incendiul ar fi fost provocat de o priza slaba din punct de vedere calitativ.

Tot miercuri, a mai fost verificata si aparatura tehnica medicala din incaperea unde a avut loc incendiul. Concluzia specialistilor a fost ca starea aparatelor este buna, ele fiind noi.

Pe de alta parte, seful Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului instantei supreme, Marius Iacob, a declarat ca in ceea ce priveste personalul medical, exista indicii cu privire la incalcarea atributiilor de serviciu de catre mai multe persoane, nu neaparat doar de personalul medical, fiind vorba de o incalcare a normelor de munca.

Potrivit Mediafax, politistii au luat, miercuri, inregistrarile surprinse de camerele video plasate pe holul care ducea catre Sectia Terapie Intensiva pentru prematuri de la Maternitatea Giulesti. Ei au mai ridicat numeroase cutii de carton in care se aflau diverse piese sau aparate din incaperea unde a avut loc incendiul de luni seara.

Pe de alta parte, vicepresedintele Ordinului Asistentilor - Filiala Bucuresti, Florian Chiru, a anuntat ca institutia pe care o reprezinta va declansa propria ancheta la Maternitatea Giulesti numai daca unul sau mai multi asistenti vor fi gasiti vinovati la sfarsitul anchetei judiciare.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26