Incendiul de la maternitatea Giulesti, simulat in laborator

Ultima actualizare: 20-10-2012 16:40

Explozia despre care s-a tot vorbit in cazul dezastrului de la Giulesti nu a existat, a fost doar un incendiu care s-a intins rapid.

Sunt primele date anuntate de expertii de la un institutit din Valea Jiului, care reconstituie intr-un hangar salonul de reanimare si ii dau foc ca sa afle ce s-a intamplat secunda cu secunda. Lipsesc insa elemente, spun ei: este posibil ca in incaperea de la Bucuresti sa fi existat mai multe obiecte care sa fi ars complet, iar anchetatorii sa nu fi stiut de ele.

Specialistii au incercat sa refaca intocmai salonul de la Giulesti asa ca au adus in laboratoarele institutului din Valea Jiului toate obiectele necesare experimentului. Lucruri de care stiau din datele pe care au reusit sa le obtina pana acum.

Dupa ce au asezat echipamentele medicale in camera cu pricina, expertii au trecut la prima faza a experimentului.

Adica au dat foc in zona in care se presupune ca a izbucnit incendiul, la peretele exterior, au urmarit felul in care fumul curpinde camera. Cat despre temperatura atinsa, procurorul sef a pomenit, inainte de aceste teste, o temperatura de 200 de grade Celsius. Acum, noile rezultate nu au fost facute publice pentru ca anchetatorii vor sa le compare cu declaratiile luate de la martori si cu expertizele facute pe echipamentele medicale.

Urmeaza alte teste si alte scenarii sau ipoteze. Toate vor stabili cum s-a propagat incendiul, cu ce viteza, care au fost primii bebelusi afectati si daca mai puteau fi salvati din flacari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO