Incendiu puternic in piata Resita din Capitala. Patru persoane, in spital

Dată publicare: 08-06-2010 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 00:30


Incendiu puternic in piata Resita din Bucuresti...
Incendiu puternic in piata Resita din Bucuresti...
Incendiu puternic in piata Resita din Capitala. Pa...
Incendiu puternic in piata Resita din Capitala. Pa...

UPADTE: Pietele Bucurestiului cad pe rand prada focului, in momente in care sunt intesate de comercianti si clienti. Una din cartierul Berceni a devenit marti locul unei grele interventii pentru pompierii bucuresteni.

Pornite de la o covrigarie, flacarile au ajuns la magazinele lipite de ea, dar si la tarabe. Patru oameni, unii cu arsuri, altii cu intoxicatii, au plecat din zona incendiului cu ambulantele. Si nu este exclus ca totul sa fi fost un plan crud. "Mana criminala" este o ipoteza in dosar.

Putin dupa ora 11:00, o covrigarie a inceput sa arda puternic la intrarea in piata Resita, din cartierul Berceni. Cativa angajati abia au reusit sa scape vii. Doi au iesit plini de arsuri. Martorii au cerut ambulante, dar si autospeciale ale pompierilor: focul a inghitit insa metru dupa metru.

Au aparut si militarii, care au vazut cum sute de metri patrati ardeau deja, dar si medicii de la SMURD, care au preluat ranitii.

Acoperisurile mai multor spatii comerciale, dar si tarabele din piata - toate s-au aprins.

Cei nimeriti in zona au sarit in ajutorul echipajelor. La interventie au pus umarul si cei de la administratia domeniului public. Au adus cisterne incarcate cu apa si zeci de angajati.

Dupa o ora si jumatate, pompierii au inceput sa stranga furtunurile. In urma lor, proprietarii pagubiti si-au plans dezastrul. Este al treilea incendiu de proportii produs intr-o zona comerciala aglomerata, dupa cele din centrul comercial Dragonul Rosu si piata Crangasi.

Incendiul de marti pare insa atipic, daca tinem cont ca atat autoritatile locale, cat si parte dintre proprietarii afectati avanseaza ideea ca la mijloc ar fi vorba despre o mana criminala. Adica un foc pus intentionat.

Asta o vor stabili pompierii impreuna cu politia. Oricum, la locul incendiului e tensiune mare de ceva vreme, pentru ca primaria intentiona sa darame constrcutiile pentru a lasa loc unei piete noi si moderne.

Problema ramane acum ca sunt pagube de zeci de mii de euro, spatiile nu erau asigurate, asa ca proprietarii lor vor sa fie despagubiti. Primarul i-a invitat la discutii si nu este exclus sa vedem ca vor fi despagubiti din banul public.

Tags: incendii,


VIDEO PROTVPLUS.RO