Un pompier a murit in incendiul de la Dragonul Rosu. Alti 8, la spital

Ultima actualizare: 16-10-2012 23:49
Un pompier a murit in incendiul de la centrul come...
Incendiu la Dragonul Rosu. Un pompier a murit...
Un pompier a murit in incendiul de la Dragonul Ros...
Un pompier a murit in incendiul de la Dragonul Ros...

UPDATE: Cerul s-a unit cu pamantul, miercuri dimineata, si parea ca totul a luat foc la marginea Bucurestiului. "Arde cu flacari mari Dragonul Rosu", a fost mesajul care a mobilizat o armata de pompieri.

La 4.30 s-a dat alarma. Doua hale ale complexului comercial Dragonul Rosu ardeau cu flacari pana la cer. Iadul s-a extins rapid pe o suprafata de 1000 de metri patrati, iar fumul gros a pus stapanire pe toata zona de est a Bucurestiului. Peste 100 de pompierii au fost mobilizati, insa focul deosebit de violent a fost intretinut de materiale inflamabile din depozite. Din cand in cand s-au auzit mici explozi.

Printre salvatori s-a aflat si sergentul major Ionut Ungureanu. Baiatul de 24 de ani s-a stins ca un erou incercand sa-si salveze un camarad, cand s-a dat alarma ca o grinda sta sa cada peste ei. Culmea, tocmai el n-a mai apucat sa se fereasca.

Colegii, socati de cele intamplate, au fost nevoiti sa le dea parintilor lui Ionut tragica veste. Ai lui sunt din Valea Mare, judetul Olt, si l-au vazut ultima oara acum trei zile. Oamenii sunt extrem de saraci, iar Ionut era sprijinul lor.

In infernul de la marginea Bucurestiului alti 8 pompieri au suferit arsuri grave ori s-au intoxicat cu fum. In timp ce ei isi riscau vietile, cei care aveau standuri in centrul comercial oscilau intre isterie si panica. Situatia a fost dramatica.

Cativa norocosi au apucat sa isi stranga marfa inainte sa o distruga focul. Ceilati insa doar au plans, mai ales ca abia platisera chiria in avans pentru luna urmatoare si aveau stocuri noi. Acum sunt si disperati si banuitori.

Deocamdata, nimeni nu poate sa spuna cat de mari sunt pierderile si nici ce a provocat tot dezastrul.

Incendiul a fost nu a fost in intregime lichidat nici macar dupa 15 ore de la izbucnirea acestuia. Dureaza atat, pentru ca sunt multe materiale textile, plastice si focul arde mocnit zile in sir si poate reizbucni oricand. Cand totul va fi stins, pompierii trebuie sa afle ce a provocat acest dezastru.

Mai grav, pulberile care au fost aruncate in aer de incendiu au poluat aerul Capitalei. Cantitatea de bioxid de azot s-a dulbat. Chiar si asa, spun specialistii de la Mediu, situatia nu este inca foarte grava. Ar putea fi insa afectati cei care au probleme cu plamanii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO