Inca un politist implicat intr-un caz de trafic de influenta, la IPJ Iasi

Ultima actualizare: 06-08-2012 07:00
Directia Nationala Anticoruptie

Procurorii de la DNA l-au trimis in judecata pe Liviu Cernat, ofiter de politie judiciara in cadrul IPJ Iasi, pentru trafic de influenta. El ar fi cerut unei firme 3.000 de lei pentru a obtine o licenta de functionare.

Conform DNA, in cursul lunii septembrie 2010, Liviu Cernat a pretins de la reprezentantul unei firme de paza si protectie (care l-a denuntat pe politist, ulterior) suma de 3.000 lei.

In schimb, ofiterul a promis obtinerea in regim de urgenta a documentatiei necesare pentru eliberarea licentei de functionare a firmei de paza.

De asemenea, ofiterul de politie a lasat sa se inteleaga ca suma de bani pretinsa va ajunge la un ofiter din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care trebuia sa emita respectiva licenta.

In septembrie 2010, Cernat a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la denuntator suma de 2.000 lei din cei 3.000 solicitati. El a fost retinut pentru 24 de ore, fiind apoi cercetat in stare de libertate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Iasi.

Acest caz vine dupa ce, in Politia Romana au avut loc recent mai multe scandaluri. Primul s-a produs la IPJ Neamt, unde comisarul sef Aurelian Soric a fost acuzat de legaturi cu lumea interlopa.

A urmat un alt scandal, la varful MAI, in care sunt implicati chestorul sef Dan Fatuloiu si seful Politiei Romane, Petre Toba.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO