Inca un pacient nervos a atacat personalul medical, la Iasi

Dată publicare: 27-03-2010 00:00
Dată actualizare: 03-10-2012 08:32


spital

Un pacient care a fost adus, sambata, de o ambulanta, la Spitalul de Urgente din Iasi a atacat personalul medical de la unitatea spitaliceasca. El avea mai multe plagi taiate la antebrate, pe care si le provocase singur.

Potrivit doctorului Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primiri Urgente de la spitalul iesean, pacientul era un barbat cu o constitutie atletica, in varsta de 25 de ani.

Barbatul era baut si, cand a fost dus in Unitatea de Primire a Urgentelor, a devenit extrem de agresiv. El a atacat si a brutalizat personalul medical, care incerca sa ii acorde asistenta de urgenta.

Ciuhodaru a spus ca medicii si asistentele au avut mare noroc cu serviciul de paza al spitalului.

"Interventia fortelor de ordine a fost prompta, insa a fost destul de dificila imobilizarea pacientului, in conditiile in care acesta era baut si avea o constitutie atletica, fiind extrem de agresiv", a spus Ciuhodaru, care a mai adaugat ca barbatul a facut probleme si pe timpul transportului cu ambulanta spre spital.

Medicul a mai spus ca barbatul si-a provocat singur leziunile taindu-si venele in incercarea de a se sinucide, reactia lui agresiva de la spital la adresa medicilor fiind una spontana.

De asemenea, acelasi tanar a mai provocat, in luna martie, la acelasi spital, alte doua incidente similare.

Ciuhodaru a precizat ca acest caz nu este singurul inregistrat la spitalul iesean, motiv pentru care considera ca ar trebui asigurate masuri suplimentare pentru asigurarea protectiei cadrelor medicale.

De altfel, in calitate de deputat, Tudor Ciuhodaru a initiat un proiect de lege care vizeaza infiintarea de birouri ale Politiei comunitare in interiorul spitalelor, documentul fiind depus la inceputul acestei luni la Camera Deputatilor.

In urma cu doua zile, o asistenta din Focsani a fost injunghiata mortal in cabinetul de radiologie dentara in care lucra, cu putin timp inaintea terminarii programului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO