In cat timp se poate fura o masina? In doua minute cel mult

Dată publicare: 09-09-2010 00:00
Dată actualizare: 21-10-2012 18:39


In fix doua minute, un bucurestean a devenit din proprietarul unei masini puternice, pieton. S-au ocupat de asta trei hoti, care i-au luat autoturismul din fata blocului.

Spre ghinionul lor, o camera de supraveghere din zona i-a filmat, iar imaginile sunt in posesia politiei. Autoritatile confirma ca vehiculele de viteza sunt preferatele infractorilor pentru ca ii ajuta sa dispara repede si de la alte furturi.

''Cred ca au spart butucul de la usa, au desfacut foarte repede instalatia electrica, au pus-o pe direct si au plecat cu ea din parcare", spune un martor.

Operatiunea, cu tot cu documentare, a durat extrem de putin. Din imagini se vede cum unul dintre infractori dispare cu masina, iar ceilalti doi pleaca pe jos.

Politistii cred ca respectivii sunt la inceput de cariera. Hotii care si-au facut mana pot sa fure o masina in sub un minut. Cele mai furate masini sunt cele fabricate in Germania, rapide, care ii ajuta sa se deplaseze repede pentru a scapa de politisti.

Autoritatile spun ca o parte dintre masinile furate au fost depistate chiar si pe raza altor tari si nu numai in estul Europei. De cele mai multe ori se lucreaza la comanda.

''Trebuie doar sa fii la locul potrivit in momentul potrivit. Se tine cont daca masina este noua, cu alarma, fara. La cele cu cipuri, daca nu porneste, le iei si pe platforma, adica nimic nu este imposibil de furat, orice lucru facut de mana omului poate sa fie si desfacut, asta e principiul'', a recunoscut Daniel Stanciu, condamnat deja pentru furt.

Ca sa nu aveti parte de surprize neplacute, nu ar strica sa va instalati pe masina un dispozitiv de monitorizare prin GPS sau macar o alarma. Si nu lasati niciodata cheia in contact daca nu sunteti la volan.


VIDEO PROTVPLUS.RO