Hotul statuetei de la Muzeul George Enescu a fost filmat

13-05-2010 00:00

Fiecare pas al hotului, care a plecat din Muzeul "George Enescu" din Bucuresti cu o valoroasa statueta, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Un intreg sistem pe care statul a cheltuit un miliard de lei vechi, dar care n-a fost de niciun folos, mai ales ca paznicul, care trebuia sa fie cu ochii pe monitoare, lipsea putin.

Toata lumea se intreaba: a fost sau nu un furt la comanda? Dupa valoarea statuetei - realizata in urma cu mai bine de 100 de ani - este posibil orice. Opera intitulata Pro Merito cantareste cam 10 kilograme si specialistilor le este teama sa nu fi fost luata pentru materialul din care este facuta: bronz patinat.

Coincidenta sau nu, dar hotul a ales sa dea lovitura intr-o zi de luni, cand muzeul George Enescu este inchis pentru public. A profitat ca usa de la intrare este deschisa si nepazita si a intrat.

Nu si-a facut nici cea mai mica grija in privinta camerelor de supraveghere si dupa ce s-a asigurat ca nu il deranjeaza niciun paznic a intrat in sala de expozitie.

De trei saptamani politistii cerceteaza, dar pana acum au doar un suspect care nici macar nu a trecut pe la audieri.

De ancheta depinde si soarta paznicilor de la muzeu. Cel mai probabil va avea de suferit nu doar cel care a lipsit de la post in momentul furtului, ci si colegul ce i-a luat locul a doua zi.

Acesta va fi sanctionat pentru ca nu a raportat de indata disparitia.


VIDEO PROTVPLUS.RO