Hotelul Rex din Mamaia a luat foc. Pagube de zeci de mii de euro

Ultima actualizare: 06-09-2012 11:18

UPDATE: Paznicul hotelului de 5 stele care a ars vineri noaptea in Mamaia sta acum cu frica in san! Sambata seara a sunat speriat la 112 si a anuntat ca incendiul a izbucnit din nou.

 

Dupa verificari amanuntite, pompierii au descoperit ca de fapt ieseau doar aburi din grinzile care au luat foc in urma cu doua nopti.

Trei autospeciale de la ISU au intervenit imediat. Timp de o ora, pompierii au cercetat fiecare incapere, dar si mansarda si acoperisul. In urma verificarilor, au constatat ca nu era niciun pericol.

Dupa ce au plecat militarii, paznicii hotelului si-au luat angajamentul ca, din doua in doua ore, sa cerceteze fiecare coltisor al cladirii, inclusiv acoperisul, pentru ca nu cumva focul sa izbucneasca din nou, mai ales ca in Mamaia vantul a suflat sambata noapte cu putere. Pagubele sunt deja insemnate si se ridica la zeci de mii de euro. Proprietarii au insa asigurare.

Incendiul de vineri noapte

Funinginea innegreste zidurile unui hotel de cinci stele din Mamaia, faimos prin lux si vedetele care i-au trecut pragul. In cladirea Grand Hotel Rex a izbucnit vineri noapte un incendiu de proportii, care a mistuit ultimul nivel.

Ore in sir au alergat pompierii pana sa poata pune furtunurile jos. Camerele care i-au primit candva pe seicul Qatarului, Julio Iglesias sau Michael Bolton au nevoie de renovari, dupa aceasta interventie.

Au fost ore de foc la propriu pe plaja din Mamaia. Primele trei echipaje de pompieri ajunse la hotel si-au dat seama ca vantul foarte puternic starneste flacarile si au mai chemat 30 de colegi.

In timp ce echipajele infruntau incendiul, mai multi angajati din hotel au venit de-acasa, sa vada ce se intampla.

Hotelul cuprins de flacari a gazduit o multime de vedete din toata lumea, printre care Julio Iglesias si Michael Bolton. Este ales si de oamenii de afaceri romani. Parcarea privata, vara, seamana cu un salon auto - turistii au putut vedea acolo cele mai scumpe masini de lux, uneori modele abia aparute pe piata.

Vineri noapte, dupa cinci ore, pompierii anuntau ca misiunea lor s-a incheiat. Pe timpul iernii hotelul este inchis, asa ca nu vorbim despre evacuati sau, mai rau, raniti.

Pagubele se ridica insa la zeci de mii de euro, dar proprietarii au bineinteles asigurare. Surse din interiorul anchetei spun ca parjolul de la hotelul de lux s-a produs din cauza instalatiilor electrice improvizate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO