Depozitele de tigari sunt noua provocare pentru hoti

Ultima actualizare: 14-04-2012 06:25

De cand au crescut accizele pentru tutun si contabanda este in floare, infractorii s-au specializat in spargeri si la distribuitori.

Ultima tinta a infractorilor care fura tigari a fost un depozit situat pe Soseaua de centura a Capitalei. 

Sase indivizi cu fetele acoperite au reusit sa sparga usile si sa intre in hala unde erau pastrate zeci de bax-uri. Suspectii l-au legat pe singurul paznic de serviciu si au deconectat sistemele de supraveghere si alarma. Una dintre camere a reusit insa sa surprinda o parte din actiune.

In timp ce unul dintre barbati a plecat sa aduca o masina, complicii au inceput sa care marfa. Spre ghinionul lor, in momentul in care au distrus sistemul de alarma, a fost alertata si firma care asigura paza depozitului. Agentii au sosit inainte ca hotii sa reuseasca sa fuga cu prada. Au abandonat-o si s-au facut nevazuti.

Astfel de cazuri se petrec tot mai des in ultima vreme.

Dincolo de aceste atacuri, pierderile provocate de vanzarea pe piata neaga a tigarilor sunt enorme. Companiile care produc si vand aceasta marfa au inregistrat scaderi in vanzari si de 25%, iar statul roman a pierdut in anul 2009 peste 200 de milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO