Senatorul Catalin Voicu ar putea ajunge dupa gratii!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Senatorii vor hotari astazi daca va fi sau nu arestat preventiv colegul lor Catalin Voicu. Parlamentarul acuzat de trafic de influenta sustine in continuare ca este nevinovat!

 

Chiar daca cei de la Comisia Juridica s-au pronuntat in favoarea cererii de arestare, decizia finala va fi luata de plenul Senatului.

Avizul Comisiei Juridice a fost dat cu opt voturi "pentru" si trei "impotriva". Si asta in conditiile in care opozitia PSD-PNL detine majoritatea in comisie. Social-democratii au patru senatori, la fel si democrat liberalii, in timp ce PNL are numai doi, iar UDMR un singur senator. Surse parlamentare sustin ca cele trei voturi impotriva arestarii ar veni din partea colegilor de la PSD , doua, dar si, surpriza, unul de la PDL.

Ultimul cuvant il vor avea insa colegii senatori care vor stabili miercuri daca-l trimit sau nu in celula. Senatorii trebuie sa spuna daca sunt sau nu de acord cu arestarea preventiva a colegului lor, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Citește și
Marian Vanghelie
Vanghelie se mandreste cu prietenia lui Voicu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Audierea senatorului Catalin Voicu s-a terminat in mai putin de 30 de minute. Acuzatul a ripostat cum a stiut el mai bine in fata colegilor sai senatori, declarandu-se nevinovat si fara teama in fata justitie. Voicu a sustinut ca dosarul sau ar fi in mare parte "confectionat".

Sinteza declaratiilor senatorului Catalin Voicu, in fata membrilor Comisiei Juridice:

- "De joi de cand s-au deschis plicurile am devenit din senatorul Voicu, mafiotul Voicu. Eu am venit in fata dumneavoastra fara niciun fel de retineri si fara teama, pentru ca nu ma simt vinovat cu nimic."

- "Unde este pericolul unui senator? Am fost arestat pe strada!"

- "Dintr-o data am devenit, printr-o presupusa fapta, inamicul public"

- "De ce nu mi se da posibilitatea sa ma judec ca orice cetatean in libertate?"

- "Nu-mi este teama de faptele mele, desi multa lume imi spunea ...domne degebea te mai duci."

- "Nu consider ca prin ceea ce mi se pune in carca am devenit inamicul public nr. 1. Puteam sa ma ascund si sa nu vin, dar nu!"

-"Doresc sa beneficiez de un tratament uman, echitabil si corect!"

- "De ce nu mi s-a organizat un flagrant daca exista probe clare?"

- "Am doi copii la scoala al caror subiect de discutii sunt zilnic zilnic zilnic"

- "Cum va explicati ca nici pana in momentul de fata Casuneanu nu are o declaratie in dosar in acest sens? Daca eram asa cum se prezinta in acel material era foarte simplu sa fiu prins in flagrant. Si insist, de ce pana in acest moment domnul Casuneanu nu are data nicio declaratie?"

- "Singura teama este pentru familia mea care este foarte expusa, pentru copiii mei, ca stiti cat de rai sunt copiii la scoala. Va intreb cum s-a intamplat ca la doua ore dupa ce ati deschis dosarul a aflat toata presa?"

- "In aceste conditii, daca sunt dat la televizor pe melodia din Caracatita, ce magistrat din tara asta mai poate fi obiectiv, orice argument as aduce.."

-"De ce nu mi-au dat sansa sa ajung in instanta, ma arestau cand luam bani si se rezolva tot. Cu cat rechizitoriul este mai mare cu atat e mai subtire."

Daca senatorii vor da si ei aviz favorabil, atunci Catalin Voicu va fi arestat preventiv de catre procurorii anticoruptie, asa cum se arata in cererea inaintata de catre DNA Ministerului Justitiei.

Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor.

Citeste aici despre convorbirile cifrate ale senatorului Catalin Voicu, asa cum reiese din dosarul DNA, citat de Mediafax.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Senatorul PSD Catalin Voicu s-a autosuspendat din partid
Senatorul PSD Catalin Voicu s-a autosuspendat din partid

UPDATE: Senatorul PSD Catalin Voicu s-a autosuspendat, duminica seara, din partid. Anuntul a fost facut de catre presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Vanghelie se mandreste cu prietenia lui Voicu
Vanghelie se mandreste cu prietenia lui Voicu

Liderul PSD Bucuresti a tinut sa precizeze ca nu vrea sa se delimiteze de prietenii sai si ca - oricum - are dubii in ceea ce priveste veridicitatea stenogramelor DNA.

Iliescu: stenogramele Voicu, o
Iliescu: stenogramele Voicu, o "porcarie securistica"

Liderul PSD, Ion Iliescu, a reactionat dur in cazul stenogramelor senatorului Catalin Voicu. In opinia sa, aceste inregistrari ale DNA reprezinta o "diversiune" si o "porcarie securistica".

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.