Criminali pe internet. Au conturi pe Facebook si stau la taclale cu amicii

06-10-2010 00:00


Condamnati la ani grei de temnita, doi criminali din Timisoara sunt liberi insa in spatiul virtual. Cu ajutorul telefoanelor, aduse pe furis de rude, si-au facut conturi pe Facebook, ca sa fie mai aproape de prietenii lor.

Si-au pus poze cu ei in celula, si-au postat numerele de telefon ca sa-i sune cine se plictiseste, iar unul merge chiar mai departe: ofera consiliere psihologica domnisoarelor ranite in dragoste. 

Claudiu Daniel Lungu este condamnat la 12 ani de inchisoare pentru omor. In 2005 a socat cand, impreuna cu patru prieteni, a omorat in bataie un barbat fara adapost care isi facea veacul intr-un vagon de tren. Acum, se plictiseste dupa gratii.

Norocul lui cu site-ul de socializare. Are deja peste 100 de prieteni virtuali pe Facebook. Le zambeste larg dintr-o fotografie facuta intr-o celula. Si isi ofera serviciile.

Barbatul posteaza pe internet cam la doua zile, semn ca are un telefon mobil, in ciuda regulilor stricte.

Alt detinut, tot de la penitenciarul din Timisoara, are si el pagina proprie pe acelasi site de socializare. Desi inchis pentru crima - si-a omorat sotia - Ioan Purja a atras pana acum 20 de prieteni virtuali.

Cum au reusit sa aiba telefoane mobile la inchisoare nu se stie. Cert este ca nu s-au sfiit sa isi posteze si numerele de contact.

Cand au aflat povestea, cei din conducere au cerut perchizitii si au gasit telefoanele bine ascunse. In cel mai rau caz, pentru isprava lor, detinutii risca 10 zile de carcera.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO