Codul Rutier ramane o necunoscuta pentru multi dintre soferii romani

Ultima actualizare: 10-10-2012 00:13

Sunt destui cei care cred ca legea le da voie sa bea o bere inainte sa se urce la volan.

Politistii au chestionat peste 1000 de conducatori auto pe aceasta tema si s-au ingrozit. Ai nostri circula dupa ureche si mai au si indrazneala sa iasa din tara.

O treime dintre soferii chestionati de politisti cred ca o sticla de bere nu ii impiedica sa conduca in siguranta, iar un sfert spun acelasi lucru despre un pahar de vin.

Daca sunteti de acord cu ei aflati ca puteti sofa linistiti in Irlanda (0,79 mg alcool in sange), Marea Britanie (0.80), Olanda ( 0,49), Bulgaria (0,50) sau Austria (0.49).

In Germania, insa, riscati sa primiti interdictie de a mai circula vreodata in aceasta tara.

Cei care considera inutila centura de siguranta pentru pasagerii din spate trebuie sa retina ca in Ungaria, Cipru, Grecia, Elvetia sau Belgia vor fi amendati pe loc. In Grecia cu 166 de euro, iar in Belgia cu 1300 de euro.

Romanii obisnuiti sa evite plata unei amenzi ar face bine sa nu treaca prin Croatia. Acolo politia va poate retine pasaportul pana prezentati dovada ca amenda a fost achitata.

Conducatorii auto care depasesc viteza legala cu mai mult de 50 de kilometri in Franta, Elvetia si Belgia risca sa ramana direct fara masina. Aici agentii nu glumesc.

Si daca sunteti superstitiosi, evitati sa plecati in calatorie in zilele de vineri intre orele 14 si 22 pentru ca, spun statisticile politiei rutiere, in aceasta zi a saptamanii si in acest interval orar se produc cele mai multe accidente grave.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO