Codul galben pentru viscol pune deja probleme soferilor!


Ultimul update: Duminica 25 Martie 2012 16:29
Data publicarii: Duminica 27 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Jumatate de tara este sub avertizare meteo cu cod galben pentru viscol. In sud-vestul tarii si in zona de munte, vantul ar putea atinge si 80 de kilometri pe ora.

In 24 de judete din Moldova, Transilvania, Maramures si Banat, ninsorile si viscolul sunt stapane de dimineata de la ora 6. Pe majoritatea drumurilor nationale, in aceste zone s-a circulat greu. Avertizarea cu cod galben inceteaza duminica noapte, la ora 22.

Meteorologii spun ca cine scapa de viscol o sa aiba probleme cu ploaia: in sud si sud-est cantitatile de apa pot sa treaca de 25-30 de litri pe metru patrat.

Atentie - pe sosele ar putea sa apara poleiul, de aceea este bine sa aveti in portbagajul masinii lanturi antiderapante.

Traficul rutier se desfasoara cu dificultate in judeţul Harghita, mai ales pe drumurile din zonele montane, din cauza zapezii, iar drumarii intervin cu 35 de utilaje de deszapezire si imprastie material antiderapant.

Cel mai mare strat de zapada, de 11 centimetri, s-a depus la Miercurea Ciuc, in vreme ce la Bucin atinge noua centimetri, iar la Toplita si Joseni stratul de omat nu depaseste sapte centimetri.

Si pe DN1 traficul se desfasoara cu dificultate in zona statiunilor de pe Valea Prahovei, pe sensul de coborare dinspre munte masinile ruland in coloana, bara la bara, cu o viteza ce nu depaseste 30 de kilometri la ora.

Iar pe drumul judetean 670, intre localitatile Malovat si Baia de Arama, din judetul Mehedinti, unde zapada a atins 15-20 de centimetri pe carosabil, circulatia se desfasoara cu extrem de mare dificultate.

 

Cod galben de ninsoare in sud-vestul tarii si la munte!
Sute de oameni din Iasi, evacuati din cauza riscului de inundatii
Atentie, pietoni! Patinoare pe trotuare. Pe cand si civilizatie?
VIDEO PROTVPLUS.RO