Clanul Preda a vandut armele de la Ciorogarla unui agent sub acoperire!

Ultima actualizare: 03-09-2012 19:46

Subiectul sfarsitului de an, cel al armelor furate din depozitul militar de la Ciorogarla, devine tot mai captivant. AKM-urile in cauza au fost vandute, rand pe rand, unui agent sub acoperire, lucru care avea sa ii infunde pe membrii gruparii Preda.

Informatia a fost facuta publica de catre judecatorul care a decis si arestarea celor 14 suspecti din dosar.

S-a stabilit, afirma judecatorul, ca in cursul lunii ianuarie 2009, pe timp de noapte, Costea Marius, zis Taru, impreuna cu Eugen Preda, Alexandru Nicolae Iordan, Doru Tabarca, zis Margica, Sandu Chirita si Marian Scarlat, zis Macinic, au sustras prin efractie, dintr-un depozit de armament, taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces, o mare cantitate de arme militare de foc letale.

Imediat dupa, armele ar fi fost impartite intre cei sase, care le-ar fi polizat seriile. Din motive ce tin de securitatea anchetei, nu se ofera detalii despre atacul propriu-zis, insa magistratul a avut incredere in expertizele medico-legale. Practic, urmele genetice ale suspectilor apar si in depozit, si pe AKM-uri.
 

Procurorii DIICOT au intrat pe fir si au plantat in anturajul gruparii mai multi agenti sub acoperire. Cel mai eficient s-a dovedit a fi cel cu nume de cod Marian Guta. Asa incat, in octombrie, noiembrie si chiar inainte de Sfantul Nicolae, acesta a reusit sa cumpere 27 dintre cele 62 de arme furate din depozitul militar de la Ciorogarla.

Procurorii incerca sa recupereze acum ultimele 27 de pistoale din lotul Ciorogarla si sa isi protejeze agentii care i-au prins pe traficanti.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO