Cinci romani au lasat 60 de italieni fara banii de pe carduri

Ultima actualizare: 20-05-2012 16:41

Fara frontiere si fara scrupule. Sunt, desigur, hotii romani, renumiti pentru viteza de care dau dovada, atunci cand golesc cardurile occidentalilor.

 

Cel putin 60 de italieni au ramas fara economii, dupa ce cinci tineri din Turnu Severin le-au copiat datele. Mai grav este ca au pus la punct o noua metoda, care ne pune serios pe ganduri.

Romanii au dat lovitura in magazinele si benzinariile din regiunea Livorno. Aproape de ora inchiderii, unul dintre membrii grupului intra in magazin ca simplu client. Se ascundea si ramanea pana cand personalul pleca, iar usile se inchideau. Plasa apoi microcipurile de citire a datelor de pe card in interiorul POS-urilor. Pleca fara sa fure nimic si fara sa lase nicio urma.

A doua zi, hotii, se intorceau cu un laptop dotat cu un dispozitiv bluetooth. Stateau intr-o masina cat mai aproape de tinta. Primeau astfel toate informatiile de pe cardurile clientilor. Ulterior plasau datele in Romania, unde un alt membru al gruparii le transfera pe cartele bancare.

Ca sa scoata in final banii, apelau la rude si prieteni care au golit o vreme bancomate din Mehedinti si Timis. De exemplu, intr-o singura zi, au scos in jur de 55.000 de lei, dupa ce au folosit peste 50 de carduri.

Cand au ajuns sa faca si perchezitii la adresele hotilor din Turnu Severin, politistii au gasit, pe langa dispozitive speciale de clonare a cardurilor, si documente care dovedeau ca falsificatorii au investit banii italienilor in apartamente si masini scumpe.

Trei dintre membrii gruparii au fost arestati preventiv pentru 29 de zile. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO