Cat mai aproape de cer, ca sa-l auda cei de pe pamant! Protest pe biserica

02-10-2010 00:00


De pe Catedrala mitropolitana, timp de aproape 12 ore, un iesean de 32 de ani a amenintat ca se arunca in gol. Macar s-o termine cu viata, le-a strigat celor de jos, daca de saracie tot nu poate scapa.

"Nu am cu ce sa platesc bancile intretinerea, la gaz mi-a venit 1.100 de lei, la lumina nu am cu ce sa platesc", isi striga barbatul oful.

Barbatul a ajuns pe turla Catedralei Mitropolitane urcandu-se pe schelele montate pentru reconstructia edificiului. Cu picioarele pe cruce, a dat apoi un adevarat spectacol. De la ora 17, cand s-a facut auzit, rudele, politisti, pompieri si cadre medicale nu l-au mai scapat o clipa din ochi. Din cand in cand, omul mai tragea cate un fum, ca sa prinda puteri si s-o ia de la capat.

Niciunul dintre prieteni nu l-a putut convinge sa coboare, nici macar cel care a urcat pana la el, sa-i dea un telefon mobil prin care sa ia legatura cu politia.

Mihai Munteanu s-a mai urcat pe Mitropolia Moldovei si Bucovinei la inceputul acestui an, dupa ce a aflat ca sefii intentionau sa il concedieze. Atunci a coborat doar dupa ce i s-a primis ca se poate intoarce la lucru. Acum s-ar putea alege cu o amenda de pana la 1.000 de lei.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO