Bucurestiul nu-i ca Pipera! Blocati in proprietati de lux inzapezite

09-02-2010 00:00


In Romania, iarna nu-i ca vara, dar nici Bucurestiul, ca Pipera. O sa radeti poate, dar toti cei care au renuntat la apartamentele de bloc din Capitala si s-au refugiat in satele din jur, ca sa stea la casa, isi blesteama zilele.

 

Cand ploua, refuleaza canalizarea, cand ninge, se pot considera de-a dreptul sinistrati. "Iarna pe ulita", in varianta rezidentiala, s-a transformat intr-un vis urat pentru locatarii cu masini de teren, blocati in proprietati de lux inzapezite.

Pe unele strazi din cartierul Pipera se fac adevarate teste de anduranta, probe off-road pentru orice masina. Sub stratul gros de zapada, e gheata.

Impozitul pentru o casa de aici este de 1.700 de lei pe an, iar proprietarii se gandeau ca vor beneficia de la primarie macar de deszapezire, daca utilitatile si le-au tras singuri. Doar ca un utilaj cu lama ar trage si brazda, pentru ca acolo nu este asfalt.

Situatie disperata si in vestul Capitalei, la Chiajna. De exemplu, unul dintre locatari s-a mutat din Bucuresti ca sa respire aer curat. Acum ii este dor de noxe. Ar fi trebuit sa ajunga la ora 8.00 la serviciu. La 10.00, inca dadea la lopata, iar orasul este la 5 kilometri distanta.

Asadar, daca pana acum ii invidiati pe cei care stau la curte, e timpul sa va schimbati parerea. Macar in Bucuresti au intrat plugurile pe arterele principale. In Pipera, Mogosoaia, Chiajna sau Voluntari numai primavara cu soarele ei bland poate readuce speranta.

Tags: ninsori, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO