Blocati in infernul alb: topesc zapada pentru a nu muri de sete!

16-12-2009 00:00


Blocati in infernul alb: topesc zapada pentru a nu...
Blocati in infernul alb: topesc zapada pentru a nu...

"Alo, 112? Sunt de 10 ore blocat in trafic, stau cu motorul pornit ca sa nu mor de frig si beau zapada topita!", este doar unul dintre apelurile disperate care au inrosit liniile telefonice ale serviciului de urgenta.

Marti noapte, pe E 85, orice miscare gresita a volanului era egala cu nenorocirea. In cateva zeci de minute, mai multe masini au zburat direct in sant, de pe sosea.

Zeci de oamenii, neputinciosi in fata naturii, au cerut ajutorul autoritatilor. Insa din partea celor care trebuiau sa ii salveze nu venea niciun raspuns.

Emil Dramboceanu, corespondentul Stirilor ProTv a fost in mijlocul urgiei si a declarat ca "in acele momente niciun om nu se putea simti in siguranta."

Nici miercuri situatia nu s-a schimbat. Peste 75 de persoane, dintre care o femeie insarcinata, au ramas inzapezite pe drumurile din judetul Buzau.

Alte 42 de persoane erau blocate intre Cilibia si Gara Cilibia, acestea fiind preluate de echipajele ISU Buzau si de cele ale Comandamentului Operational Intrunit "Maresal Alexandru Averescu" si transportate la Primaria Cilibia.

Zeci de politisti sunt mobilizati in intreg judetul pentru a-i informa pe soferi despre situatia din trafic, in timp ce numeroase echipaje de deszapezire, ajutate de jandarmi, pompieri si militari intervin pentru deblocarea drumurilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO