Dinamo vede Europa la televizor! Risca excluderea din competitii pe 5 ani

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Potrivit sport.ro, clubul are statut de recidivist in fata Comisiei de Disciplina dupa incidentele similare de anul trecut. Pedeapsa va include cu siguranta o amenda usturatoare si, mai grav, o suspendare in Europa.

 

Pe scurt, indiferent de pozitia ocupata in prima liga, Dinamo va urmari competitiile europene la televizor. Articolele din regulament - pe care le puteti citi pe www.sport.ro - sunt foarte clare.

Joi seara, asa-zisi fani ai "cainilor" au patruns pe pista de atletism din jurul terenului, i-au huiduit pe jucatori si au aruncat cu un obiect in antrenorul Bonetti.

Vacarmul s-a declansat in minutul 86, la scorul de 2-0 pentru cehii de la Slovan. Un suporter a patruns pe teren si, dupa ce a fost imobilizat si scos de pe gazon, fanii de la peluza "Catalin Haldan" au luat foc. Au navalit, ca barbarii, pe pista de atlestism, clipa in care arbitrul a decis intreruperea meciului.

Citește și
Steaua - Dinamo - 8 mai 2009
Faliment? Steaua si Dinamo, obligate sa plateasca milioane de euro la stat
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Stewarzii care ar fi trebuit sa impiedice izbucnirea unui scandal au disparut. In acest moment, conform procedurilor, interveneau agentii firmei private, insa abia ii numarai pe degete. Au si primit amenda pentru asta.

In tot acest timp, jandarmii se aflau si ei langa teren si au intervenit cand era deja prea tarziu.
 

Un suporter a murit din cauza unui infarct. Tatal lui Torje, dus la Urgente!

Jucatorii s-au indreptat in graba spre vestiare. Nu au scapat insa de furia celor care venisera sa ii sustina.

Un om de ordine, imbracat in civil, a fost prins la inghesuiala, dupa ce a scapat din mana statia de emisie-receptie si a fost batut de suporteri.

Si tatal fotbalistului Gabriel Torje, care urmarea partida pe stadionul din Stefan cel Mare, a avut nevoie de ingrijiri medicale. I s-a facut rau spre finalul partidei si a fost dus de urgenta la Spitalul Floreasca, unde a ramas internat, la Cardiologie.

Seara neagra a lui Dinamo in Europa League a fost umbrita si de moartea unui suporter. Venit la stadion sa-si incurajeze echipa, alaturi de familie, barbatul nu a facut fata tensiunii de la final si a facut infarct. A fost transportat la Spitalul de Urgenta, insa a murit la scurt timp.

Fortele de ordine au reusit sa calmeze spiritele doar dupa ce au intervenit cu gaze lacrimogene. La finalul meciului, insa, mai multi indivizi i-au asteptat la iesirea de pe stadion pe oficialii echipei Dinamo sa le ceara socoteala.

Jandarmii incearca sa identifice pe imagini cine sunt cei care au provocat scandalul pe teren. 30 sunt deja cunoscuti, acestia vor fi amendati si vor primi interdictie.

Uimitor este ca, din zecile de fani furiosi, nu au reusit sa retina decat patru.

Unul dintre asa-zisii fani s-a ales cu dosar penal pentru detinere de material pirotehnic, iar alti doi au interdictie de a mai calca pe stadion.

A patra persoana a fost prinsa aruncand cu pietre, pe strada. In functie de comunicatul clubului Dinamo - care ar urma sa stabileasca prejudiciul cauzat de suporteri - indivizii pot fi invinuiti si de distrugere.

Pana acum, mai multi suporteri de la Dinamo au ajuns pe lista persoanelor care nu au voie sa mai calce pe stadioane. Poate ca, spun analistii sportivi, ar fi nevoie de masuri mai dure, precum cele din Anglia: huliganii sunt chemati la sectie inainte de inceperea meciuluii echipei favorite si mai pleaca de acolo la doua ore dupa terminarea partidei.

Dinamo risca acum excluderea din Cupele Europene pentru ca are statut de club recidivist in fata Comisiei de Disciplina a UEFA. Anul trecut, in Olanda, aceeasi suporteri au dat foc tribunelor.

Asta dupa ce, in 24 noiembrie 2006, tot fanii echipei Dinamo au distrus avionul charter cu care plecasera la Bruges. Pagubele sunt de ordinul miilor de euro, iar pilotii au cerut prin radio, in timpul zborului, ajutorul politiei belgiene. Doi suporteri au fost retinuti imediat ce s-au dat jos din aeronava.

Au recidivat apoi in Bulgaria si ultima data la Pitesti.

Afla aici mai multe despre ce s-a intamplat pe stadionul Dinamo si care sunt reactiile oamenilor de fotbal!

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Universitatea Craiova - Dinamo 0-0: scandal in tribune si la gara!
Universitatea Craiova - Dinamo 0-0: scandal in tribune si la gara!

A rasunat toata Bania, sambata seara, la meciul dintre Universitatea si Dinamo Bucuresti. Suporterii celor doua formatii s-au bombardat non-stop cu torte si petarde. Nemultumiti de scorul alb, 0-0, huliganii s-au provocat reciproc.

Faliment? Steaua si Dinamo, obligate sa plateasca milioane de euro la stat
Faliment? Steaua si Dinamo, obligate sa plateasca milioane de euro la stat

Steaua, Dinamo si CFR ar fi obligate sa plateasca 10 milioane euro pentru salarii. Ministerul de Finante si ANAF pot ingropa definitiv fotbalul romanesc prin noile reglementari care i-ar obliga pe patroni sa plateasca milioane de euro la stat.

Clubul Dinamo, aproape de faliment!
Clubul Dinamo, aproape de faliment!

UPDATE: Nu se mai opresc vestile rele pentru clubul Dinamo. A ratat titlul si calificarea in Liga Campionilor, este amenintat cu falimentul din cauza unor probleme cu firma care a renovat stadionul si, mai nou, are necazuri si cu Fiscul.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.