Aveti drum prin Bulgaria? Nu plecati neechipati, avertizeaza MAE


Ultimul update: Joi 10 Mai 2012 07:14
Data publicarii: Luni 21 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Turism
Ninsoare

Din masina nu trebuie sa va lipseasca o rezerva de apa si alimente. Circulatia se poate bloca. Sunt interdictii de calatorie in anumite zone din Bulgaria, in pofida eforturilor de deszapezire.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda de asemenea cetatenilor romani care se deplaseaza in tara vecina in aceasta perioada sa isi doteze autovehiculele cu cauciucuri de iarna, sa aiba asupra lor lanturi, lopeti si eventual saculeti cu nisip sau sare.

MAE citeaza informatii comunicate de Ministerul bulgar al Afacerilor Interne potrivit carora "chiar daca autoritatile locale fac eforturi pentru deszapezirea permanenta a drumurilor, exista o serie de restrictii de circulatie pe drumurile nationale, in special pentru camioanele de mare tonaj".

Este interzisa circulatia autovehiculelor cu o greutate de peste 10 tone prin trecatoarea Shipka pana la 30 martie 2010, este interzisa, in prezent, circulatia autovehiculelor cu remorci sau semiremorci prin trecatoarea Petrohan Batak – Dospat, Belovo – Yundola, Velingrad – Sarnitsa.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO