Avioanele decoleaza cu intarziere, mersul trenurilor e dat peste cap

Ultima actualizare: 20-10-2012 05:21

Luni, nici avioanele nu au scapat de intarzieri. Majoritatea au decolat cu 30-40 de minute dupa ora stabilita. Din fericire, aeroporturile raman deschise, pentru ca muncitorii de pe utilaje lucreaza fara pauza.

Ninsoarea care nu conteneste de luni seara a dat peste cap si mersul trenurilor. Avem de acum patru garnituri anulate si alte cateva zeci intarziate. 300 de minute este recordul trist al zilei.

Ore bune de umilinita si un frig taios in compartimente. Asta au indurat pe banii lor, calatorii care au tremurat din toate incheieturile in trenul Slobozia- Bucuresti.

Incet, incet, la fel cum s-a asternut zapada si intarzierile au depasit pe mai toate rutele 40, 50 sau chiar 120 de minute.

Alte patru trenuri pe relatia Bucuresti Constanta au fost direct anulate.

Iarna pune la incercare si rezistenta oamenilor care se ocupa de intretinerea aeroporturilor. Utilajele fac naveta de la un capat la altul al pistelor.

Desi majoritatea angajatilor stau peste program, cursele tot pleaca greu de pe Otopeni.

Interesant este ca in astfel de zile, nu ninsoarea genereaza intarzierile, ci degivrarea. Operatiunea se desfasoara cu toti pasagerii la bord si usile inchise, iar substanta folosita are un termen de valabilitate foarte scurt, de cel mult 15 - 30 de minute. Daca acest termen este depasit, toata operatiunea trebuie reluata de la inceput.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO