A vrut sa urce pe cel mai inalt varf din Retezat, dar a cazut 500 de m!

04-04-2009 00:00

Muntele este periculos, chiar si pentru cunoscatori, avertizeaza salvamontistii. Mesajul lor a fost insa ignorat din nou, de aceasta data de un tanar din Arad.

Ajuns pe Retezat impreuna cu cativa prieteni alpinisti, el a alunecat. Si-a rupt piciorul si a fost dus de urgenta la Timisoara, cu un elicopter.

Tanarul de 35 de ani a ajuns la Spitalul Judetean Timisoara cu un elicopter inchiriat. A fost adus de pe muntele Retezat, de pe cel mai inalt varf, Peleaga, unde a suferit un accident.

A plecat din Arad pentru trei zile cu prietenii sai alpinisti. Marturiseste ca nu s-a asigurat cu niciun fel de cordeline cand a vrut sa urce, iar la un moment dat i-a alunecat piciorul. A cazut aproape 500 de metri si s-a lovit cu piciorul de o stanca. Mai avea 50 de metri pana sa ajunga in varf. Prietenii lui au chemat imediat ajutoare.

Salvamontistilor le-ar fi luat cateva ore bune pana ajungeau la el, astfel ca prietenii lui au apelat la proprietarul unui elicopter.

Starea tanarului este acum stabila, are un picior rupt si mai multe fracturi, care insa nu ii pun viata in pericol. Nu se stie deocamdata cate zile va mai sta in spital.


VIDEO PROTVPLUS.RO