6 ani de inchisoare pentru britanicul vinovat de moartea lui Nemescu

19-02-2009 00:00

Tribunalul Bucuresti a dispus, joi, condamnarea la 6 ani de inchisoare a lui Ali Imran pentru uciderea din culpa a regizorului Cristian Nemescu.


De asemenea, Ali Imran a primit cate un an de detentie pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat si pentru producerea accidentului, urmand sa execute pedeapsa cea mai mare.

Instanta a dispus ca britanicul Ali Imran sa plateasca daune mai mari cu 30.000 de lei si respectiv 20.000 de lei familiilor taximetristului si a sunetistului Andrei Toncu. Aceste sume se adauga la cele dispuse de instanta inferioara, de 28.000 de lei, daune morale partilor civile din dosar si cate jumatate de milion de lei, daune morale catre rudele victimelor.

Tribunalul Bucuresti a mai decis ca si firma de asigurari sa contribuie la plata despagubirilor. Sentinta de joi poate fi atacata cu recurs, la Curtea de Apel Bucuresti.

Imran a fost condamnat in 18 decembrie 2007, instanta Judecatoriei Sectorului 1 gasindu-l vinovat de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul neinmatriculat, urmand ca, dupa executarea pedepsei principale, sa fie expulzat din Romania.

In accidentul produs, in noaptea de 25 spre 26 august 2006, au murit regizorul Cristian Nemescu (27 de ani) si inginerul de sunet Andrei Toncu (28 de ani), precum si taximetristului Dumitru Arustei (24 de ani).

Cei trei se aflau intr-un taxi, cand autoturismul Porsche Cayenne, condus de Ali Imran, a trecut pe culoarea rosie a semaforului, lovindu-i in plin, intrand in intersectia de la podul Eroilor. Taximetrul circula regulamentar dinspre Academia Militara catre strada Berzei.


VIDEO PROTVPLUS.RO