Gardienii care au ucis un detinut la Galati, arestati

Ultima actualizare: 20-04-2012 23:03

UPDATE - Doi gardieni de la penitenciarul Galati vor avea toata viata pe constiinta acest pacat. Ei au fost arestati. Seful lor, un subcomisar, banuit ca ar fi tainuit totul, urmeaza sa fie cercetat, dar ... in stare de libertate.

Subcomisarul este suspectat ca le-ar fi permis celor doi gardieni sa il imobilizeze si sa il bata pe detinut cu bocancii in cap si cu bastonul, pana ce si-a dat sufletul, fara sa intervina.

Mai mult, spun anchetatorii, nici nu a mentionat in procesul verbal de predare-primire ca s-a petrecut vreun incident in timpul serviciului sau de paza.

La penitenciarul in care lucreaza cei trei, un detinut a fost ucis in bataie la inceputul lunii iunie.

Imediat dupa ce detinutul in varsta de 36 de ani a murit, varianta oficiala a fost ca a facut un stop cardio-respirator. Surse din interiorul anchetei au precizat, insa inca de atunci ca trupul barbatului era plin de vanatai.

Angajatii penitenciarului au explicat la vremea respectiva ca au incercat doar sa il linisteasca pentru ca, fiind alcoolic, intrase in sevraj si devenise agresiv.

In afara de cei trei, in acest caz, inca noua persoane sunt cercetate in stare de libertate pentru complicitate la omor.

Ancheta la penitenciarul din Galati:un detinut a murit in conditii suspecte

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO