Mielul romanesc mai sanatos decat cel din Australia sau Noua Zeelanda
Chit ca avem miei cat sa hranim un sfert din Europa, in hipermarketurile din tara vom gasi anul acesta o cantitate impresionanta de specialitati din Australia si Noua Zeelanda.
Patronii nostri de restaurante ii lasa pe crescatorii romani cu ochii in soare si cumpara din Australia, Brazilia si Noua Zeelanda: cam 219 tone de cotlete si pulpe pe an. E mai comod, dar nu neaparat si sanatos, cred cunoscatorii.
Mielul romanesc are anul acesta 6 kilograme si este de doua ori mai zvelt ca in mod normal. In timp ce australianul sta intr-un spatiu inchis, inghite furaje, granule si creste intr-o luna cat altii in sapte, "sportivul" nostru zburda pe campii si paste fan cosit si muguri de catina. In felul acesta nimic nu se pierde, totul se castiga si se transforma intr-o friptura naturala.
Din Australia, carnea ajunge in hipermarket bocna. Tesutul din carne isi pierde toata aroma, spun veterinarii. Cel romanesc, in schimb, e bun pentru stufat si drob.
Intre timp, mioarele noastre se imperecheaza cu berbecii Texel si Suffolk ca sa creasca in masa musculara intr-un timp record, asa ca in curand toate fripturile vor fi la fel.
MIEL ROMANESC 6 KG/ 25 RON
MIEL AUSTRALIAN 15 KG/ 35 RON