100 de batrani platesc pentru greselile facute de Casa de Pensii Vaslui

06-02-2009 00:00


Au de platit din buzunarele lor cel putin cateva sute de lei, chiar daca nu sunt vinovati de nimic. S-au trezit datori la stat, dupa ce angajatii Casei de Pensii au facut greseli atunci cand le-au recalculat veniturile lunare.


Greselile s-au facut in anul 2005, spun sefii Casei Judetene de pensii Vaslui. Atunci au fost angajati, pe perioada determinata, zeci de oameni necalificati care sa ajute la recalcularea pensiilor.

Li s-a cerut doar sa fie absolventi de liceu si sa stie sa lucreze la calculator. Abia dupa plecarea lor s-au facut verificari si s-a constat ca in peste 100 de dosare noile pensii erau mult prea mari.

Sumele calculate eronat depasesc, in unele cazuri, si 2.000 de lei. Asa ca va dura chiar si un an pana cand batranii vor putea da banii inapoi.

In timp ce pensionarii platesc datorii pe care nu ei le-au facut, angajatii Casei de Pensii, care trebuiau sa supravegheze mersul acestor dosare, nu vor primi sporuri la salariu pe trei luni.

Cativa pensionari se gandesc sa ii dea in judecata pe cei de la Casa de Pensii. Si au un ajutor, conform legii, cei care au venituri mai mici de 500 de lei pe luna pot primi, in instanta, un avocat din oficiu si sunt si scutiti de cheltuielile de judecata.


Tags: pensii, datorii,

VIDEO PROTVPLUS.RO