USR-PLUS îndeamnă românii care nu au putut vota pe 26 mai să dea statul român în judecată


Ultimul update: Luni 27 Mai 2019 14:31
Data publicarii: Luni 27 Mai 2019 13:08
Categorie: Stiri Politice

Coordonatorul campaniei Alianței USR-PLUS, Vlad Voiculescu, a  declarat luni că cetățenii români care nu au putut să voteze la alegerile europarlamentare și referendumului din 26 mai pot da statul român în judecată.

La rândul său, președintele USR Dan Barna a declarat că ”infracțiunea care s-a produs ieri este împiedicarea exercitării dreptului la vot”.

Voiculescu a precizat că statul român trebuie să cuta e vinovații, iar cetățenii români care doresc să dea statul român în judecată vor primi asistență juridică din partea Alianței USR-PLUS.

”Există o instituție care a călcat în picioare drepturile românilor și aceasta este statul român. Cetățenii români trebuie să facă plângere penală împotriva statului român și statul român trebuie să caute apoi vinovații. Dacă statul român este gestionat de aceiași oameni care au făcut prostiile inițiale, n-o să caute niciodată vinovații. E atât de simplu. De aia nu trebuie să ai penali în funcții publice, pentru că ei întotdeauna se protejează pe ei înșiși.

Alianța 2020 USR-PLUS pune la dispoziție consultanță juridică pentru cetățenii care vor să înainteze plângeri penale pentru ceea ce s-a întâmplat ieri. Încurajăm toți cetățenii să își conștientizeze acest drept fundamental care este dreptul la vot și să ne apărăm fiecare drept în fața statului care ne calcă drepturile în picioare de fiecare dată când are ocazia.” - a spus Vlad Voiculescu.

Cozi uriașe în toată Europa formate de românii care au vrut să voteze

 

Duminică, 26 mai, de la est la vest şi de la nord la sud, Europa a fost brăzdată de cozile alegătorilor români care s-au înghesuit în număr impresionant să voteze.

În toată lumea, au fost organizate 441 de secţii de votare, mai multe decât în 2014, dar numărul a fost din nou insuficient pentru toţi cei care şi-au dorit să participe la vot.

După ce urnele au fost sigilate, românii din Germania şi-au strigat nemulţumirile în fata secţiilor. S-a scadat: ”Hoții, hoții!”.

Voturile nu au putut fi exprimate pentu că, la ora locală 21.00, sistemele electronice care permiteau votul au fost oprite automat. Pe reţelele de socializare, oamenii se îndeamnă unii pe alţii să depună plângeri penale.

Aceeaşi situaţie s-a produs şi în Danemarca. Deşi oamenii au fost primiţi în grădina ambasadei, fiind consideraţi pe teritoriul acesteia, la ora locală 21.00 sistemul care permitea votarea s-a oprit.
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO