UE vrea suspendarea temporara a taxelor vamale pentru grau si orz

Ultima actualizare: 20-09-2012 17:12
grau

Uniunea Europeana pregateste propuneri pentru suspendarea temporara a taxelor vamale pentru grau furajer si orz, in vederea asigurarii unor cantitati suficiente de furaje, in contextul ofertei scazute si al preturilor mari la nivel mondial.

Comisia Europeana a propus suspendarea taxelor vamale de 12 euro pe tona in cazul graului furajer si de 16 euro pe tona in cazul orzului, pana la 30 iunie 2011, la o reuniune a comitetului UE pentru managementul cerealelor.

"Este o reactie la oferta scazuta pe piata mondiala a cerealelor. Ideea este de a facilita importurile de cereale furajeze din afara UE si a reduce tensiunile de pe pietele europene", se arata intr-un comunicat al Comisiei.

Este probabil ca propunerea sa fie supusa votului expertilor guvernamentali la viitoarea reuniune a comitetului, pe 24 februarie, a precizat CE.

Exporturile mari ale unor producatori importanti precum Franta si Marea Britanie, in prima parte a sezonului 2010/2011, au dus la un deficit de oferta in Europa, marind probabilitatea unor importuri din Canada si Australia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO