Tranzactii serioase: Gecad si Nutline cumparate pe milioane de euro

13-10-2010 00:00

Doua tranzactii de ordinul milioanelor de euro au avut loc recent: prima companie romaneasca de plati pe internet este preluata de o corporatie sudafricana, iar un distribuitor de seminte de o firma germana.

Pesemne ca strainii si-au facut bine temele inainte sa investeasca in tara noastra. Asa au aflat cat de mult ne place sa mancam seminte si sa ne dam pe internet.

Daca in cazul semintelor afacerea este deja bine coapta, cealalta are un potential fantastic de dezvoltare pentru ca multi romani invata abia acum sa utilizeze cardul bancar la platile online.

GECAD ePayment, una dintre firmele din grupul condus de Radu Georgescu este pe piata de numai doi ani, timp in care a ajuns pe locul intai. A facut si un profit de 700.000 de euro anul trecut, iar anul acesta a intermediat deja plati de 65 de milioane de euro pentru site-urile care folosesc solutia de plata cu cardul.

Cumparatorul este Allegro, o multinationala care valoreaza peste 20 de miliarde de dolari, iar valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. A doua tranzactie este estimata insa la peste 10 milioane de euro.

Intersnack Romania este in proces de achizitie a activitatii Alka Grup pe categoria semintelor si fructelor uscate. Intelegerea intre Alka Grup si Intersnack Romania este supusa aprobarii Consiliului Concurentei din Romania, anunta cele doua companii.

Cu toate acestea, piata achizitiilor de companii mari ramane la un nivel destul de scazut. Adica la aproape jumatate fata de anul 2008.


VIDEO PROTVPLUS.RO