Sunt ultimele zile in care putem declara castigurile la Fisc!

Ultima actualizare: 11-06-2012 12:35

Am intrat in saptamana de foc, cea in care suntem asteptati la administratiile fiscale. Acum putem alege si ce organizatie nonprofit va beneficia de 2% din impozitul pe venit.


In ultima clipa, reprezentantii ANAF au introdus un sistem, spun ei, inovator, numit si declaratia online. Semnatura digitala e, teoretic, cea mai moderna metoda pentru a-ti declara veniturile. Practic, si cea mai complicata...

Mai intai trebuie sa-ti cumperi un asa-zis certificat digital, de la una dintre cele trei firme private agreate de Ministerul de Finante. Pretul? De la 60 la 90 de euro. Cu acest cod se trece apoi la inregistrare pe site-ul ANAF. Dupa care astepti confirmarea.

Asadar, daca nu vrei sa stai la cozi kilometrice, la care ne putem astepta, conform traditiei, de maine incolo platesti scump confortul. Asta fara sa punem la socoteala erorile informatice inerente, se pare, la implementarea unui nou sistem. Declaratia online pentru venituri a devenit functionala abia vinerea trecuta si mai e timp pentru a fi folosita doar pana vinerea asta.

Cei din ANAF n-ar putea sa spuna nici daca o semnatura online cumparata acum poate fi folosita si anul viitor. Multe voci sugereaza ca pentru veniturile din 2009 se vor cere alti bani pe alt certificat!

Asa ca, momentan, cei care si-au depus pana acum online declaratiile pot fi numarati pe degete.

Si, in plus, prin aceasta metoda nu poti dirija cei 2% din impozitul pe venit catre un ONG ales. Procedura simpla, daca esti informat. Trebuie doar sa completati formularul descarcat de pe site-ul Ministerului de Finante sau de pe cel al fundatiei pe care doriti sa o ajutati si sa atasati fisa fiscala pe anul 2008.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO