Statul vrea sa cumpere terenuri pentru largirea centurii Bucurestiului


Ultimul update: Miercuri 09 Mai 2012 08:50
Data publicarii: Luni 01 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Nu avem bani pentru autostrazi, dar cand vine vorba de cumparat pamant in jurul Capitalei mai gasim cate ceva prin buget.

Sefii de la Transporturi si-au pus in minte sa speculeze criza si sa achizitioneze terenurile necesare pentru largirea centurii Bucurestiului la o treime din pret. In timp ce agentii imobiliari isi freaca mainile a profit, constructorii de autostrazi sunt furiosi ca nu le sunt platite proiectele aflate in derulare.

Sa nu credeti ca vorbim despre o centura ca-n filmele SF. Desi orasele civilizate si capitalele europene au asa ceva de zeci de ani, noi inca ne luptam sa fluidizam traficul pe centura veche, ingusta si mereu cu ambuteiaje.

Daca statul face o astfel de tranzactie imobiliara in acest moment, putem vorbi de o afacere. Asta deoarece tranzactiile imobiliare dau semne de revenire si in loc de 5 euro pe metru, s-ar putea ajunge din nou la 15 euro.

Investitiile de acest fel nu sunt vazute cu ochi buni de constructorii de autostrazi, care asteapta plati de ordinul sutelor de milioane.

Pentru exproprierile de pe centura, statul a alocat cateva milioane de euro. O nimica toata in viziunea autoritatilor in comparatie cu banii necesari pentru autostrazi. Cu alte cuvinte ii invita pe constructori sa astepte rectificarea bugetara.

Tags: buget, autostrazi,

Pe santierele autostrazilor se vorbeste numai de somaj si concedieri masive
Bechtel vrea sa concedieze toti oamenii de la Autostrada Transilvania
Oprescu: Lucrarile la autostrada suspendata vor incepe in acest an
VIDEO PROTVPLUS.RO