Solutii de criza: bunurile sechestrate de ANAF, mana cereasca pentru buget


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 06:55
Data publicarii: Miercuri 23 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

La fel ca iepurii, banii pot sari de unde nu te astepti. De exemplu, Fiscul ar putea ajuta serios bugetul bagat de criza in moarte clinica.

In acest an dificil, inspectorii ANAF au sporit controalele si au confiscat bunuri si proprietati de milioane de euro. Toate pot fi vandute si transformate in bani curati pentru stat. Problema este ca Fiscul nu prea gaseste clienti, desi preturile sunt mici de tot. Putini stiu ca produsele ori terenurile confiscate pot fi cumparate.

In prima jumatate a anului, ANAF a confiscat bunuri in valoare de peste patru milioane de euro. Doar o treime au fost valorificate pana acum.

O buna parte din marfa confiscata ajunge pana la urma in magazine. Comerciantii o cumpara din depozite la preturi mici si o vand mai departe. In Constanta, magazinele care vand marfa confiscata sunt cunoscute deja sub numele de "magazine confiscate".

Depozitele intunecate ale Fiscului seamana cu un talcioc neingrijit, unde oamenii informati gasesc orice, de la carucioare pana la manechine din plastic. Calitatea lasa de dorit, insa preturile sunt foarte bune. De exmplu, cu 100 de lei puteti achizitiona o camasa, un pulover, o pereche de pantaloni, una de pantofi si, ca sa va fie cald la iarna, o patura.

Mai nou Fiscul scoate la vanzare si proprietati. In Galati sunt puse sub sechestru 24 de case si terenuri.

Lista de bunuri scoase la vanzare poate fi gasita pe site-ul ANAF, iar licitatiile sunt anuntate in ziare. Cumparatorii trebuie sa se adreseze Directiilor Finantelor Publice din fiecare judet. Daca ar fi bine gestionate, proprietatile si bunurile confiscate ar putea aduce bani frumosi la bugetul saracit de criza al statului.

FMI a aprobat a doua transa de imprumut pentru Romania
Bugetarii continua protestele si ameninta cu boicotarea alegerilor
VIDEO PROTVPLUS.RO