Se taie din zerouri! Guvernul vrea sa modifice 200.000 de pensii speciale

Ultima actualizare: 09-06-2012 04:20

Sunt vizati in primul rand judecatorii, politistii si fostii angajati ai serviciilor secrete si ai Ministerului Apararii, care pana acum au avut o batranete frumoasa.

Palatul Victoria anunta ca unii vor pierde multe zerouri din banii pe care ii aduce acum postasul.

Daca Executivul isi respecta propriul proiect din 2010, un pilot pensionar care a detinut o functie si are multe ore de zbor nu va mai incasa de la stat zeci de mii de lei lunar.

La fel se va intampla si in cazul politistilor. Ministerul de Interne sustine insa ca fostii angajati din sistem nu o duc la fel de bine.

Intr-un singur caz, afirma oficialii de la Interne, pensia depaseste 11.000 de lei pentru ca asa au stabilit judecatorii printr-o sentinta.

Mai mult de jumatate dintre cei 64.000 vizati iau cam 2000 de lei in mana. Alti 5000 de fosti politisti primesc pana-n 9000 de lei.

Judecatorii sunt si ei extrem de nemultumiti. Si de legea salarizarii unice si de aceasta noua lege care va reduce valoarea pensiilor speciale.

Potrivit unor statistici publicate de CSM in 2009, peste 300 de judecatori si procurori au decis sa se retraga inainte de limita, tocmai pentru ca sperau sa prinda o pensie buna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO