Romania isi scoate aurul la vanzare, sa faca rost de bani

Ultima actualizare: 11-05-2012 04:45

Guvernul cauta proprietari pentru zacaminte de aur, cupru sau fier. Multe dintre aceste mine sunt inchise, dar averea aflata sub pamant i-ar putea aduce statului miliarde de euro.

Dupa exemplul statului francez, care a anuntat ca scoate la vanzare 1.400 de imobile, printre care si cateva castele, pentru a-si plati datoriile, statul roman vrea sa vanda ce a mai ramas din zacamintele de cupru, fier, aur si argint.

Adriean Videanu, ministrul Economiei: "Sunt interese majore in zona cuprului. De asemenea, Moldominul - ne gandim la o solutie de privatizare avand in vedere resursele chiar daca sunt sarace, nu bogate precum alte zacaminte. Va zic in premiera, studiem foarte atent posibilitatea de privatizare a Oltchimului."

In timp ce Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului si-a sistat activitatea si se ocupa doar de conservarea zacamintelor, sunt si companii profitabile scoase la vanzare, pe care statul ar putea lua bani frumosi.

Victor Nicolae Pavel, director CUPRUMIN Abrud: "In urma unei conjuncturi favorabile pe piata metalelor, s-a ajuns la concluzia ca se poate produce concenrat cuprifer in conditii de profitabilitate."

In planul de privatizare ar putea intra si resursele de sare, precum si parti din companii strategice precum Romgaz sau Transelectrica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO