Romania inregistreaza o crestere economica fara precedent

01-09-2008 01:00


Economia Romaniei a crescut cu 9,3 la suta in al doilea trimestru si cu 8,8 dupa primele sase luni ale anului. Vorbim despre un record pentru ultimii 20 de ani.

Lucrurile au inceput sa se miste datorita agriculturii, constructiilor dar si pentru ca a populatia a inceput sa consume din ce in ce mai mult.

Chiar daca cifrele anuntate astazi sunt foarte bune, analistii considera ca putem mult mai mult. Exista si finantisti care pun la indoiala sanatatea economiei romanesti si care se asteapta ca in 2009 cresterea economica sa nu depaseasca 5 procente.

Pentru moment aceste vesti bune au dus la aprecierea leului cu mai bine de un ban si putem spera la 3,4 lei pentru un euro pana la sfarsitul lunii. Lucrurile ar putea sta cu totul altfel la inceputul anului viitor. Pe termen scurt insa, facturile si ratele la banca ale celor care s-au imprumutat in euro vor fi mai mici.

Pana in momentul de fata singurele tari din Uniunea Europeana care au raportat cresteri economice de peste 5 procente sunt Lituania si Slovacia.

VIDEO PROTVPLUS.RO