Programul Rabla 2009, salvarea companiilor auto!

Ultima actualizare: 02-04-2012 03:19

Programul Rabla 2009 reprezinta o gura de aer, pentru companiile auto. Speriati ca la anul vor avea vanzari foarte mici, dealerii si producatorii de automobile se agata cu disperare de noua etapa a programului. Mai ales ca si Guvernul le intinde o mana.


Creste asadar numarul masinilor decontate de la 40.000 la 60.000 si in plus programul va incepe mult mai devreme, inca din luna ianuarie. 

Anul acesta proiectul Rabla a avut start abia in iulie, iar un sfert dintre automobile nu au mai fost vandute. Asa ca Guvernul spera ca daca devanseaza momentul inceperii programului, romanii vor ajunge sa cumpere toate masinile, asa cum se intampla pe vremuri. 

Pentru programul Rabla 2009 a fost alocata suma de 228 milioane de lei.
O alta noutate este cresterea primei de casare de la 3.000 la 3.800 de lei, iar masinile pot fi mai vechi de 10 ani, nu de 12 ca pana acum. 

Pana ca romanii sa se inscrie in program, a inceput agitatia producatorilor auto. Administratia Fondului de Mediu a fost contactata deja de companii.

"Ne bucuram foarte mult si multumim practic Guvernului pentru aceasta initiativa. Este nevoie de acest program pentru ca, el a fost util si in 2008, dar in 2009 este un program absolut necesar pentru industria auto, pentru ai ajuta pe consumatori sa achizitioneze masini noi," este de parere Veronica Mircea, manager de vanzari Toyota.

Este de inteles: companiile ar putea sa dea prin programul Rabla mii de automobile, in conditiile in care vanzarile le-au tot scazut. Ca sa reuseasca si mai mult, unii producatori au pus la punct o strategie: "O sa participam la programul Rabla si o sa propunem maximum de masini cate sunt acceptate in program, adica 60.000," a declarat Cornel Manucu, manager vanzari Dacia-Renault.

In ceea ce-l priveste pe client, trebuie sa stie ca poate beneficia de prima de 3.800 de lei, dupa ce caseaza un automobil mai vechi de 10 ani, cu inspectia tehnica periodica valabila.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO