Presedintele Basescu: majorarea TVA este o greseala


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 07:32
Data publicarii: Miercuri 07 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Traian Basescu

Seful statului sustine ca principalul vinovat pentru cresterea TVA este Parlamentul, care a atacat la Curtea Constitutionala legea de reducere a pensiilor.

"De regula nu comentez deciziile CC. Va pot spune fara ezitare ca a fost o abordare politica, nu una constitutionala. Era o reducere temporara. S-a preferat aceasta solutie care e o solutie impotriva interesului general al Romaniei, care nici nu ataca partea cancerigena a bugetului de stat, una dintre ele. Intreb insa ce se intampla de la 1 ianuarie", a declarat Traian Basescu, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca nu a fost un sustinator al cresterii TVA, aceasta fiind o greseala pentru ca nu a operat acolo unde este "cancerul in buget".

"Avem doua zone cancerigene: procentul extrem de ridicat cu salariile din sectorul bugetar si procentul extrem de ridicat din veniturile bugetului de stat pe care le utilizam in zona sociala. Mi-am asumat tot oprobiul anuntului cu reducerea pensiilor. Exista si alta varianta: impozitarea pensiilor, cota unica introdusa la pensii", a afirmat seful statului.

In concluzie, a mai spus Basescu, Parlamentul este vinovat pentru cresterea TVA.

"Parlamentul daca era corect, ar fi avut o alta atitudine legata de cresterea TVA. Au preferat sa ramana in demagogie. Puteau foarte bine, cand s-a dus Guvernul in Parlament cu reducerea cheltuielilor sociale, in speta reducerea temporara a pensiilor, sa nu conteste la CC, sa lase legea sa se aplice. Asa, au marit TVA, iar pensionarii vor avea venituri mai mici", a precizat presedintele.

El a adaugat ca "a facut" pensia minima garantata de 350 lei, in conditiile in care aceasta nu exista inainte de 2008, de care beneficiaza 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodata la sistemul de pensii.

"Eu nu spun ca trebuie taiata aceasta pensie, dar nu cred ca exista venit in Romania care nu trebuie impozitat. Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul sa nu vina cu o alta masura de genul marim TVA cu cateva procente si sa nu introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a spus Traian Basescu, citat de Mediafax.
 

 

Sursa: Mediafax

Victor Ponta:
Basescu a adunat debitele Prutului si Dunarii, dar nu a rezultat inundatie
Mii de romani fac cumparaturile in Bulgaria, dupa cresterea TVA-ului
VIDEO PROTVPLUS.RO